Flagkage
12 portioner
Tilberedelsestid:30 min 
Samlet tid:7 hr 30 min 

Ingredienser

    Image

    Produkterstatninger

    Du kan lave en lettere udgave ved at bruge Philadelphia LightEr du i humør til at eksperimentere?

    Udforsk alle andre produkter
    Image

    Vidste du, at...?

    Når du er færdig med at tilberede dine måltider, behøver du ikke smide bøtten væk. Der er masser af måder at genbruge den på.

    Bliv inspireret! Klik her!

    Forberedelsestrin

    1. 1

      Pisk stuetempereret smør, sukker og vaniljesukker meget luftigt (ca. 8-10 min.). Tilsæt et æg ad gangen.

    2. 2

      Bland mel, salt, natron og kakaopulver i en anden skål. Sigt melblandingen.

    3. 3

      Bland kærnemælk, eddike og rød frugtfarve efter ønsket farvestyrke.

    4. ImagePRO TIP Opbygning af kagen
      Flagkagen skal være helt kold, før der arbejdes med den.

      ImagePRO TIP Skær toppen af, så den har en helt plan overflade. Del herefter kagen i to horisontalt med en stor brødkniv, så du har 2 bunde. Læg bundene på det fad, du skal servere kagen på.

      ImagePRO TIP Udstik bundene med en 18 cm og en 15 cm ring, så der dannes en rille på 1,5 cm uden kagebund. Læg den ene bund til side.

      ImagePRO TIP Kom Philadelphia cremen i en sprøjtepose og fyld rillen på den første bund ud.

      ImagePRO TIP Fordel først halvdelen af chokolade ganachen i et jævnt lag. Opnå derefter højde ved at fordele et lag af Philadelphia cremen på ca. 1,5-2 cm.

      ImagePRO TIP Placer derefter den sidste kagebund og gentag step 4 og 5.

      ImagePRO TIP Fordel til sidst resten af Philadelphia cremen, så der er et jævnt lag på hele kagen.

      ImagePRO TIP Smelt chokoladen og lav 32-34 stave på ca. 9x2,5 cm. Drys halvdelen med knuste frysetørrede hindbær. Stil dem koldt til de stivner. Pynt kagen med chokoladestavene, blandede bær og evt. fondantbolde.

    5. 4

      Pisk skiftevis lidt melblanding og kærnemælksblanding i smørblandingen indtil alt er i dejen.

    6. 5

      Fyld dejen i springformen (Ø 24 cm). Bag den ved 180 ˚C i 55-60 min.

    7. 6

      Pisk Philadelphia og smør godt sammen ved middel hastighed. Tilsæt flormelis og pisk godt sammen (ca. 5 min).

    8. 7

      Hak chokoladen i mindre stykker og kom dem i en skål. Varm fløden op så den næsten koger, tag den af varmen og lad den afkøle til ca. 80 ˚C.

    9. 8

      Hæld fløden over chokoladen og rør stille og roligt til blandingen ligner en tynd chokoladesovs.

    10. 9

      Dæk chokoladen med husholdningsfilm, så det rører overfladen. Stil cremen på køl min. 6 timer.

    11. 10

      Når cremen er afkølet, piskes den forsigtigt til den tykner.

    +
    Image

    Bare spørg os om hvad som helst

    Vis alle ofte stillede spørgsmålImage

    Måske vil du synes om

    Image

    Klassisk cheesecake

    clockSamlet tid:2 hr 55 min