Cheesecake med mynte
6 portioner
Tilberedelsestid:35 min 
Samlet tid:2 hr 35 min 

Ingredienser

    Image

    Produkterstatninger

    Du kan lave en lettere udgave ved at bruge Philadelphia LightEr du i humør til at eksperimentere?

    Udforsk alle andre produkter
    Image

    Vidste du, at...?

    Når du er færdig med at tilberede dine måltider, behøver du ikke smide bøtten væk. Der er masser af måder at genbruge den på.

    Bliv inspireret! Klik her!

    Forberedelsestrin

    1. 1

      Sæt 6-8 små runde forme i forskellige størrelser (5 cm, 6 cm og 7 cm) på et ark pergamentpapir på en pladeform. Anbring acetat (butterdejsfilm) eller platikfolie rundt om indersiden af hver form for at forhindre cheesecaken i at klæbe til siderne på formen.

    2. 2

      Bund: Læg kiksene i en foodprocessor og findel til små stykker, eller læg dem i en plastpose og knus dem med en kagerulle eller i hånden. Læg de knuste kiks i en skål, tilsæt derefter smeltet smør. Rør, indtil det er blandet godt sammen. Tryk 25 g kiks-smør-blandingen ud i bunden på hver form. Sæt formene til afkøling i køleskab i 30 minutter.

    3. 3

      Blanding: Opblød husblassen i en skål koldt vand i ca. 5 minutter. Dræn. Læg 80 g hvid chokolade i en metal eller varmebestandige skål, og sæt den over en gryde med vand der koger let, så chokoladen smelter (vandbad). Rør det med et par minutters mellemrum i ca. 10 minutter. Fjern skålen fra varmen og lad det afkøle. Du kan også smelte chokoladen i mikrobølgeovnen, da skal du sørge for at røre rundt hvert ½ minut. Mens chokoladen afkøler, tager du 3 spsk fløde ud af de afmålte 22 cl. Det opvarmer du i en skål i ca. 10 til 15 sekunder i mikroovnen og smelter de 2 ark af veldrænet, gelatine ned i. Rør blandingen, indtil den er helt afkølet. Tilsæt myntesirup. I en mellemstor skål blandes sukker og Philadelphia sammen til en jævn blanding, ca. 3 minutter. Tilsæt derefter den smeltede chokolade og husblas-fløde-blandingen.

    4. 4

      Pisk fløden med en elektrisk mixer, mens du tilsætter 3 skefulde sukker, én ad gangen. Bliv ved med at piske, indtil der dannes faste toppe. Opbevar køligt og sæt til siden. Fold den afkølede fløde-husblasblanding ned i Philadelphia- og sukkerblandingen. Blandingen ser ud til at skille i starten - brug et piskeris til at samle den, så den er glat og jævn. Tilsæt derefter den smeltede, hvide chokolade. I en separat skål piskes æggehviderne, indtil faste toppe dannes. Fold flødeskummet ned i cream cheese-chokolade-gelatineblandingen. Bland forsigtigt, og smag på blandingen. Du kan tilføje mere myntesirup, hvis du vil have kraftigere smag. Fold derefter de piskede æggehvider ind i blandingen.

    5. 5

      Med en ske lægges cheesecake-blandingen ned i de forberedte forme med et lag af kiks. Glat overfladen med en køkkenspatel.

    6. 6

      Overdækkes løst med plastikfolie, og sættes i køleskabet til afkøling i 2 til 3 timer. Når du er klar til at servere, fjernes hver enkelte cheesecake fra formene ved forsigtigt at skubbe op fra bunden.

    7. 7

      Pynt med revet hvid chokolade og friske mynteblade.

    +
    Image

    Bare spørg os om hvad som helst

    Vis alle ofte stillede spørgsmålImage

    Måske vil du synes om

    Image

    Klassisk cheesecake

    clockSamlet tid:2 hr 55 min